Bauer zaviedol nové označenia šírky korčúľ - viete ako si správne vybrať?

Určite ste si všetci všimli zmenu označení šírky na korčuliach značky Bauer z pôvodných D a EE na nové až  3 rôzne šírky FIT1, FIT2 a FIT3. Bauer sa tak rozhodol na základe viac ako 800 000+ 3D skenov chodidiel a vytvoril tak tieto 3 odlišné profily, ktoré by mali vyhovovať hráčom s nízkym, stredným a veľkým objemom chodidiel.

To teraz dáva príležitosť hráčom všetkých tvarov a veľkostí chodidiel používať korčule Vapor alebo Supreme. Stačí si zvoliť správny FIT podľa profilu nohy a chodidla. Všeobecne možno povedať, že model Supreme je navrhnutý pre maximálny výkon a kontrolu v porovnaní s modelom Vapor, ktorý je vyrobený pre maximálnu rýchlosť a svižnosť.

Kompletné informácie o týchto dvoch modelových radách a ich prehľad a výhody nájdete v článku Korčule Bauer: Vapor vs Supreme [rozdiely]. Rada Nexus sa prestala vyrábať a nahradil ju práve najširší profil teda FIT3 ktorý si vieme zvoliť aj v rámci rady Vapor ale aj Supreme. 

 

85fc4fad287ae6-bauer-profily-sirka-korcule-na-hokej

Pre hráčov, ktorí používajú súčasný systém určovania veľkostí spoločnosti Bauer, sme vytvorili nižšie uvedenú tabuľku podľa ktorej si viete porovnať ktoré z nich budú najlepšie vyhovať vašej nohe:

Porovnanie so šírkou D a EE

 

Vapor

Supreme

Nexus

Fit1

D

 

 

Fit2

EE

D

 

Fit3

 

EE

D

Profil Fit 1, ktorý predstavuje približne 36,7% globálnych skenov chodidla spoločnosti Bauer, bol navrhnutý pre chodidlo s malým objemom. To znamená, že hráči majú zvyčajne malú hĺbku päty, malú výšku priehlavku, minimálnu veľkosť členku a úzke predkolenie. To sa najviac podobá ku predchádzajúcemu profilu šírky Vapor D.

h5fc4fc4abff19-bauer-sirka-korcule-profil-fit1

Až ohromujúcich 44,2% by sa malo „zmestiť“ do profilu Fit 2, teda najviac hráčov zo systému Bauer 3D Fit, čo znamená, že je zvyčajne najlepším východiskovým bodom. Ponúka štandardnú hĺbku päty, štandardnú výšku priehlavku, strednú veľkosť členku a strednú šírku predkolenia, ktorá je veľmi podobná súčasnému profilu Supreme D.

mid-profile

A nakoniec, profil Fit 3 dnes predstavuje asi 19,1% tvarov chodidiel na hokejovom trhu. To je ideálne riešenie pre tých, ktorí vyžadujú veľkú hĺbku päty, vysokú výšku priehlavku, veľký objem členku a široké predkolenie.

high-profile

Samozrejme, ideálne je korčulu vyskúšať. Použitie dát a algoritmov je určite zaujímavou pridanou hodnotu, otázkou však ostáva, do akej veľkej miery sme každý "odlišný". Vždy existujú úpravy ktorými je možné docieliť maximálny fit - správne ponožky, gélové výplne, vložky do korčúľ, atď.

Ak máte korčule CCM a váhate akú šírku zvoliť, mrknite na náš článok CCM 3D Fit nový systém.