Predstavujeme vám novú radu korčúľ VAPOR!

Neustále sa snažíme prinášať novinky, ktoré posunú vašu hru na vyššiu úroveň. Tentokrát máme pre vás novú generáciu Vapor od BAUER. Rada HyperLite je najmodernejšia technológia vyvinutá za spolupráci s najlepšími profesionálnymi hráčmi im na mieru, ale skvele poslúži aj hokejistom, ktorí hrajú len pre zábavu. Zaži s nami HYPE!

HyperLite korčule sú vyrobené z vysoko pokrokovej technológie a materiálov. Ohromí vás svojím dizajnom a maximálnou kvalitou, ktorú pocítite už pri prvom obutí. Konštrukcia topánky prináša nový štandard výkonu na ľade a inovatívny spôsob určenia správnej veľkosti 3D Performence Fit, ktorý nahrádza známe možnosti označenia šírky D a EE novým označením FIT1, FIT2, FIT3. Korčule sú ľahšie, zdokonaľujú oporu členku a maximalizujú výkon hráča a jeho dynamiku pohybu.

j60e1f75535e07-korcule-bauer-vapor-hyperlite-1

Hyperflex je nová technológia, ktorá je použitá nielen v systéme šnurovania, ale aj v podrážke korčuli. Kombináciou týchto vychytávok je zabezpečené celkové zlepšenie flex profilu korčule. Systém šnurovania prináša technológiu vsunutého plastu, ktorý má integrované flex zóny zabudované do horných 4 očiek. Tieto zvyšujú obopnutie nohy pre väčšiu stabilitu, ale zároveň umožňujú hráčom sa rýchlo a efektívne predkloniť cez špičku nôh pre maximálnu akceleráciu a zvýšenie obratnosti. Podrážka HyperFlex je jedinečne konštruovaná podrážka, ktorá sa v prednej časti vyznačuje tuhým kompozitovým materiálom a vzadu špeciálne tvarovaným pružným plastovým materiálom. Takto spevnená predná časť podrážky umožňuje hráčom maximalizovať prenos energie do každého odrazu. Pružná oblasť podrážky zase zvyšuje flexibilitu korčule.

Jazyk AeroLite je z originálneho penového materiálu, vďaka ktorému je korčuľa ľahšia pri zachovaní správnej podpory, ochrany a flexibility. AeroFoam Pro je úžasná podpora členku, ktorá sa za pomoci ľahkej pamäťovej peny dokonale prispôsobí tvaru nohy.

j60e1f755622c4-korcule-bauer-vapor-hyperlite2-1

ReFlex Tendon Guard je chránič achilovej šľachy, ktorý je navrhnutý tak, aby umožňoval čo najvoľnejší rozsah pohybu. LOCK-FIT PRO liner podšívka hráčovi dožičí suchú a uzamknutú nohu na jednom mieste pre lepšiu agilitu a zrýchlenie. Všité vložky Comfort Edge zmierňujú otieranie členka a Internal Wear Patches – všité zväčšené vložky – ochraňujú výstelku pred opotrebovaním pri neustálom kontakte s holenným chráničom. Ďalšou súčasťou je LOCK FIT anatomicky tvarovaná vložka s gripom pre stabilizáciu chodidla v korčuli a výstelka pre dokonalý odvod vlhkosti.

Asymmetrical Toe Cap asymetricky tvarovaná špička, ktorá je z tvrdého plastu a zabraňuje tak preseknutiu korčuli a súčasne chráni prsty pred úderom. Zároveň prináša lepšie vymedzenie priestoru vďaka čomu sa zreteľne zlepší odraz a kontrola pri korčuľovaní.

3D lasted carbon Curv® Composite je inovovaný kompozitový zvršok, ktorý prináša najvyššiu úroveň tuhosti a stability. Moderná konštrukcia sa postará o neobyčajnú odozvu cez tuhosť a výstuž zadnej časti topánky. Formovateľný zvršok korčule zabezpečí bezchybné individuálne prispôsobenie tvaru nohy hráča. Nová carbon Curv® kompozitová výstuž členka redukuje celkovú hmotnosť, zvyšuje tuhosť a stabilitu, zabezpečuje dôkladnejšie formovanie okolo chodidla. Kombinácia týchto vlastnosti prináša hráčom rýchlejšiu akceleráciu, prekladanie, obraty a lepšiu stabilitu.

TUUK LS Pulse TI Edge sú nové vymeniteľné nože, ktoré sú absolútnou špičkou na súčasnom trhu. Pre dokonalé uchovanie hrán nožov a perfektnú priľnavosť na ľade výrobcovia nože potiahli Titanom. Na základe potrieb profesionálnych hráčov sú nože naprofilované do tvaru Bauer´s Power Profile. Takto naprofilované nože prinášajú hráčom možnosť položiť sa viac do odrazu, využiť väčší uhol náklonu a tým zabezpečuje ostrejšie a rýchlejšie oblúky.

l60e46cc4c5112-korcule-bauer-vapor-hyperlite4-1

Z vlastnej skúsenosti musíme povedať, že nože naozaj vynikajú svojou kvalitou. Brúsili sme už nejeden pár tejto novinky a prémiová oceľ potiahnutá titánom vyzerá byť sľubná voľba, ak to s hokejom myslíte naozaj vážne.

Korčule zároveň disponujú najpopulárnejších držiakom nožov v NHL TUUK Lightspeed EDGE, ktorý vďaka najmodernejšiemu Trigger systému umožňuje hráčovi výmenu noža za tak krátku chvíľu, že nezmešká striedanie. Zároveň má v porovnaní s tradičnými držiakmi o 3 mm vyššie predné a zadné postavenie, ktoré zabezpečuje najagresívnejší polomer otáčania.

Na záver by sme vás chceli previezť v krátkosti novinkou na správne určenie veľkosti korčulí 3D Performence FIT, ktorý nahrádza známe možnosti šírky D a EE novým označením FIT1, FIT2, FIT3. Ide o vytvorenie 3 jedinečných profilov prispôsobenia, pričom každý disponuje optimalizovanou hĺbkou na päte, výškou priehlavku a zábalom členku plus šírku chodidla.

FIT 1: nízka hĺbka päty, výška priehlavku a zábal členka. Úzka šírka chodidla. (podobné profilu Vapor „D“)

FIT 2: stredná hĺbka päty, výška priehlavku a zábal členka. Stredná šírka chodidla. (zhodné s profilom Supreme „D“)

FIT 3: vysoká hĺbka päty, výška priehlavku a zábal členka. Široká šírka chodidla. (podobné profilu Nexus„D“/ Supreme „EE“)

 

660e1faf2a4c20-korcule-bauer-vapor-hyperlite3

Novinka sezóny 2021/2022 Bauer S21 TI VAPOR HperLite Senior je vrcholom pokroku v technologickej a materiálovej revolúcii. Vďaka kľúčovým vylepšeniam takmer každej časti korčúľ a novému štýlovému dizajnu vám ponúkame možnosť posunúť svoju hru na najvyššiu možnú úroveň.

Nechajte nám komentár, aká je vaša skúsenosť s novou radou,  alebo čo by vás o novinke ešte zaujímalo.