Hokejka Bauer Vapor Hyperlite 2: Recenzia

hokejka bauer vapor hyperlite 2

Dnes sa ponoríme do podrobnej recenzie novej a prepracovanej hokejky Bauer Vapor Hyperlite 2, ktorá sľubuje, že posunie vašu hru na úplne novú úroveň rýchlosti a presnosti. Pre tých, ktorí túžia po HYPER-rýchlej hre, môže byť práve táto hokejka tou, na ktorú ste čakali.

Vďaka špičkovej technológii a inovatívnemu dizajnu vyvolala hokejka Hyperlite 2 medzi hráčmi, ktorí chcú na ľade získať konkurenčnú výhodu, poriadny rozruch. V tejto komplexnej recenzii rozoberieme každý aspekt tejto hokejky, od pokročilej technológie ACL 2.0 až po revolučnú konštrukciu čepele Hypercore 2.

Ľahká ako pierko

Hokejka Hyperlite 2, ktorá váži iba 360 gramov, je teraz najľahšou hokejkou Vapor. Táto hmotnosť sa vzťahuje na seniorskú verziu. Zníženie hmotnosti o 25 gramov v porovnaní s predchádzajúcim modelom Hyperlite je viditeľné hneď, ako ju vezmete do ruky. Toto výrazné zníženie hmotnosti je citeľným posunom v tom, ako sa hokejka drží v rukách.

strelba s hokejkou bauer hyperlite 2

Nejde však len o to, že je ľahšia, ale aj o to, ako táto palica dovoľuje rýchlejšie strely a rýchlu, presnú hru na ľade. Moderná hra je čoraz rýchlejšia - takže keď ste na ihrisku, záleží na každom zlomku sekundy, ktorý môže byť rozdielom medzi víťazstvom a porážkou. Znížená hmotnosť znamená, že svoje strely môžete vysielať s ešte väčšou rýchlosťou a razanciou. Každý pohyb tak vie zaskočiť súperov a brankárov. Hyperlite 2 umožňuje skutočne rýchle zmeny smeru a bleskové nabitie a následne uvoľnenie energie puku.

Nízky bod ohybu

Rad Vapor patrí do rady hokejok Bauer s nízkym bodom ohybu (kick point), čo znamená, že hokejka sa ohýba nižšie v shafte, v blízkosti pätky.

Konštrukcia s nízkym bodom ohybu je výhodná najmä pre hráčov, ktorí sa spoliehajú na rýchle strely, ako sú strely zápästím a pohotové strely. Umožňuje im dostať puk z čepele s minimálnym úsilím, čím zaskočia brankárov a zvýšia svoje vlastné šance na strelenie gólu.

hokejka_bauer_hyperlite_2_bod_ohybu

Nízky bod odrazu navyše zlepšuje reakcie hokejky v situáciách, keď je dôležitá rýchla strela, napríklad počas rýchleho brejku alebo keď hráč potrebuje hrať v tesnom priestore. Perfektne sa hodí na "dorážky" pred bránou alebo situácie keď nie je čas na dlhé náprahy ale skôr na šikovné, rýchle vystrelenie puku.

Technológie hokejky Hyperlite 2

Technológia ACL 2.0 

ACL je skratka z anglického Advanced Carbon Layering. Mohli by sme to voľne preložiť ako pokročilé vrstvenie karbónových vlákien materiálu hokejky. Táto technológia prispieva predovšetkým ku zníženiu hmotnosti a takisto zvýšeniu výkonu. Technologicky a konštrukčne je hokejka rafinovane vyladená tak, aby sa znížila zbytočná hmotnosť bez toho, aby sa obetovala akákoľvek odolnosť a pevnosť materiálu.

Vďaka optimalizácii karbónových vrstiev je teda hokejka nielen ľahšia, ale aj neuveriteľne odolná; nemusíte sa obávať zlomenia ani pri razantnejších strelách. 

Táto inovatívna karbónová konštrukcia tiež zvyšuje "odozvu" hokejky, a tým aj výkon na ľade.

Technológia čepele HYP2RCORE

Čepeľ slúži ako kľúčový bod inovácie tejto hokejky. Čepeľ HYP2RCORE predstavuje revolučnú karbónovú konštrukciu mostíka pre vyšší výkon ako kedykoľvek predtým. Táto dômyselná konštrukcia výrazne zvyšuje tuhosť a v spolupráci s technológiou ACL 2.0 zosilňuje odpruženie hokejky.

hyp2rcore_cepel_hokejka_bauer_hyperlite2

Výsledkom je vyšší výkon v oblasti, v ktorej hokejka Vapor už teraz vyniká, a to vďaka pozoruhodne pohotovému uvoľneniu puku, ktoré núti súperov a brankárov reagovať.

Je to pozoruhodné vylepšenie, ktoré pocítite pri strele a ponúka novú úroveň rýchlosti.

Technológia XE Taper

Do konštrukcie je zakomponovaná technológia XE Taper od spoločnosti Bauer, ktorá je charakteristickým znakom predchádzajúcich špičkových hokejok Bauer s nízkym kick pointom.

Technológia XE Taper je špeciálny patentovaný tvar shaftu, ktorý spoločnosť Bauer získala do svojho portfólia vďaka kúpe legendárnej značky hokejok Easton ktorý ešte ďalej zdokonalila. Shaft má jedinečný elipsovitý tvar, ktorý nenájdete na žiadnej inej hokejke z produkcie konkurenčných značiek.

Tento špecifický dizajn prináša hlavné benefity v podobe nízkej hmotnosti hokejky a väčšej pružnosti bodu ohybu, čo má za následok rýchlejšiu streľbu a torznú stabilitu. V praxi to znamená, že hokejka sa pri strele nijako nekrúti a je maximálne stabilná.

xe_taper_technologia_bauer_hyperlite2_hokejka

Vďaka technológii XE Taper môžete očakávať rýchlejšie a konzistentnejšie uvoľnenie pri každej strele. Práve táto výhoda v zlomku sekundy môže byť rozdielom medzi gólom a zákrokom.

Je to vďaka strategickému prerozdeleniu hmotnosti pozdĺž shaftu; tento jedinečný proces zužovania zvyšuje výkonnosť optimalizáciou stability hokejky, čím vytvára rýchlejšie a spoľahlivejšie uvoľnenie pri každej strele. Zúženie dobre spolupracuje s čepeľou HYP2RCORE, čím sa zvyšuje výkonnosť hokejky  na ľade.

Ukážka v praxi

Dychberúce video na ktorom je hráč Trevor Zegras z tímu Anaheim Ducks v spolupráci so spoločnosťou Bauer.

Testovanie hokejky

Mali sme možnosť vziať si hokejku Bauer Vapor Hyperlite 2 na ľad a táto skúsenosť prekonala naše očakávania. Okamžite sa prejavila ľahkosť hokejky a kontrola, ktorú poskytovala, bola výnimočná.

recenzie hokejka bauer vapor hyperlite 2 Sr

Strely boli bleskovo rýchle z čepele s takou presnosťou, akú sme predtým nezažili. Vylepšená odozva vďaka novej a aktualizovanej technológii, ktorú pridali, je citeľným vylepšením pri každej strele. Prihrávky a strely boli veľmi prirodzené až návykové.

Nevýhody? Možno jedine cena. Avšak treba brať do úvahy, že sa jedná o top model z dielne Bauer. Hokejku sme síce netestovali dlhodobo ale ak bude minimálne tak odolná ako jej predchodca Hyperlite, bude to dobrá kúpa. 

Ak by sa vám aj náhodou zlomila, radi vám pomôžeme ju odborne opraviť do 48 hodín a vy môžte hrať veselo ďalej. Tých extra 30 gramov na spoji ani neucítite vďaka jej ľahkosti. 

Hokejku si viete zakúpiť v 4 verziách, konkrétne:

Hokejka Bauer Hyperlite 2 Yth 

Hokejka Bauer Hyperlite 2 Jr

Hokejka Bauer Hyperlite 2 Int

Hokejka Bauer Hyperlite 2 Sr