Howies: Najkvalitnejšia hokejová páska na svete. A nielen to!

Samotná značka Howies má vyníkajúcu povesť najmä v zámorí, kde ju často využívajú NHL kluby ako Boston Bruins alebo Toronto Maple Leafs. Čo robí túto pásku výnimočnou? Jednoznačne kvalita jej vyhotovenia. Na výrobu bola použitá zmes bavlny o vysokej hustote - presne 68 vlákien na palec štvorcový. V preklade to znamená, že páska je utkaná tak na husto, že vám jednoducho vydrží a neprederie sa. Viac tkaniny rovná sa väčšia ochrana pre vašu čepeľ a tiež lepšia kontrola nad pukom. Howies vyvinulo špeciálne “agresívne” lepidlo, ktoré je pri výrobe aplikované na vlákna pásky veľmi dôkladne a rovnomerne. To zaručuje, že páska nemá tendenciu sa odlepovať a krásne drží.

Okrem klasickej bielej a čiernej pásky má Howies v ponuke rôzne farebné kombinácie. Za zmienku stojí napríklad ružová, sýta žltá alebo originálna maskáčová.

Aby sa vám na pásku nenalepila špina a iné nečistoty, skúste na jej ochranu použit plechovku od Howies. Zmestia sa do nej až 3 pásky a budete tak mať istotu, že páska ostane čistá a neporušená.

85da023d0a1db6-plechovka-na-pasku

Možno si oblepujete len špičku čepele a možno komplet celú. V každom prípade, na dokonalý finiš skúste použiť Howies nožničky.

a5da02700623ab-howies-noznicky-na-pasku

Vďaka mikrozúbkom ľahko odstrihnete potrebný kus pásky alebo obstriháte koniec čepele práve pri oblepovaní špičky. Osobne sme pásku doteraz väčšinou trhali zubami, alebo použili hocičo ostré, dostupné v šatni. Zažite aj vy rozdiel a nebojujte s páskou, keď to nie je potrebné. Len si dajte pozor, aby sa k vám vaše nožnice vrátili, keď si ich spoluhráči budú chcieť taktiež vyskúšať.

Aby bolo o čepeľ hokejky riadne postarané, Howies má v rukáve aj praktický vosk. Ten má primárne dve úlohy. Jednak zabráni tomu, aby sa vám ľad a sneh lepil na čepeľ hokejky, zároveň zlepšuje “stickhandling”, teda prácu s pukom.

f5da028114f258-howies-vosk-na-hokejku

Po použití vosku sme mali pocit, akoby sa puk viac prilepil na čepeľ a bol lepšie ovládateľný. Ak si zvyknete voskovať čepeľ pravidelne, páska vám vydrží dlhšie, keďže nebude premočená. Vosk sa dá takisto použiť aj na vyrovnanie už nalepenej pásky. Jednoducho ním prejdite pár krát po čepeli a urovnajte zvlnené, či inak nedokonalé časti. Vosk môžete skúsiť aj mierne nahriať, napríklad zapaľovačom a vyhladiť pásku do úplnej dokonalosti. Vďaka kombinácií kiwi a melón vosk úžasne vonia, preto si možno jeden kúpite aj do auta, namiesto “stromčeka“ ako zopár našich zákazníkov.

Ak radi používate gripovú pásku, či už na čepeľ alebo omotávku hornej časti hokejky, skúste tú od Howies. Je veľmi pružná, no zároveň dostatočne pevná. Netrhá sa a naozaj zvyšuje lepivosť, teda grip. Veríme, že každý nájde tú svoju obľúbenú vďaka širokej palete farieb, od klasickej navy modrej až po krikľavú žltú alebo ružovú.

Praktickým prírastkom do hokejovej výbavy vie byť aj brúsny kameň. Dá sa použiť ako pred zápasom, tak počas neho. Pomocou kameňa dokážete za pár sekúnd “nabrúsiť” tupé korčule, ktoré stratili hrany. Takisto vám pomôže odstrániť neželané vruby a zárezy na noži. Kameňom stačí párkrát prejsť po stranách noža, nikdy však nie po spodnej časti. Pohyb by mal byť rovnomerný pozdĺž noža, netlačte príliš silno, no nebojte sa mierne pritlačiť. Takéto riešenie vám síce vie pomôcť, keď to najviac potrebujete, no rozhodne by nemalo slúžiť ako náhrada riadneho brúsenia.

Fanúšikovia značky Howies iste ocenia aj dezodorant alebo sprej na plexi proti zahmlievaniu. V ponuke nechýbajú ani šnúrky, či zaujímavo tvarované flaše s dobre známym logom veselého hokejistu s chýbajúcim zubom.

05da02a24339b3-hokejova-flasa

Flašky sú vyrobené z kvalitného HDPE plastu, ktorý neobsahuje žiadne toxíny.

Howies myslel aj na to, aby sa vám všetok tento “vercajk” nezatúlal v hokejovej taške a preto prichádza s originálnou textilnou taštičkou.