CCM - vzostupy a pády

CCM (Canada Cycle & Motor) bola založená v roku 1899. CCM vyrábala veľa rokov kolesá jazdných bicyklov v oblastiach Weston, Toronto a Ontario.

V roku 1905 sa presýtil trh s jazdnými bicyklami a firma CCM dostala skvelý nápad. Začala z oceľového šrotu, ktorý zostával v závode, popri výrobe kolies a automobilov vyrábať hokejové korčule a následne časom aj hokejovú výstroj CCM.

Pôvodná firma CCM skrachovala v roku 1983. Všetky aktíva spoločnosti boli kúpené firmou Montreal, ktorá vyrábala hokejové dresy. Táto spoločnosť udržala divíziu jazdných bicyklov a predávala mimo toho aj hokejové vybavenie. Dresy boli vyrábané pod značkou CCM. Ako vyzerali jedny z prvých korčúľ rady tacks a super tacks, ktorej rovnomenné označenie sa zachovalo dodnes nájdete na obrázkoch nižšie.  

05aa043b4e206e-hokejove-korcule-ccm-tacks-1960

p5aa04434a0644-hokejove-korcule-ccm-ultratacks

V roku 1988 spoločnosť vstúpila do hračkárskeho priemyslu prostredníctvom odkúpenia spoločnosťou Coleco Industries a v roku 1990 sa spojila s ďalšou spoločnosťou s finančnými problémami Buddy L Corp., čo bol 70 rokov starý výrobca kovových a plastových hračiek, autíčok a nákladných automobilov v USA. 

V roku 1991 spoločnosť premenovaná na SLM International Inc.

SLM kupuje ďalšie spoločnosti Kevin Sports Toys, Norca Industries Inc. a Innova-Dex Sports.

SLM sa v roku 1995 zachránila pred bankrotom tak, že predala zariadenie SLM Fitness. Spoločnosť sa vyhrabala z dlhov v roku 1997 a následne sa aj významne reorganizovala.  

V roku 1998 spoločnosť kúpila značku Montreal (Sports Holdings, Inc), a stala sa popredným svetovým výrobcom hokejového vybavenia. Kúpila veľmi významné značky ako Koho​​, Titan, JOFA, Canadien, a Heaton. Titan a Canadien boli dobré známe značky drevených hokejok v rokoch 1980 a 1990. Wayne Gretzky používal Titan 4020 keď hral za Edmonton Oilers. Heaton bola veľmi dobrá a známa značka brankárskej hokejovej výstroje, ktorú používal dlhé roky Martin Brodeur. Na obrázku nižšie môžme vidieť hokejové korčule, ktoré kedysi dávno obúval velikán hokeja, sám Wayne Gretzky.

95aa040fadafe5-hokejove-korcule-ccm-gretzky

V roku 1999 bola SLM premenovaná na The Hockey Company.

V júni 2004, The Hockey Company kúpila spoločnosť Reebok. Všetky ostatní značky boli vyradené, ostala iba značka CCM a Reebok predstavila svoju vlastnú radu hokejovej výstroje RBK Hockey gear, neskôr bola premenovaná na Reebok Hockey. Ten neskôr odkúpila v roku 2005 značka Adidas.

Na jeseň roku 2013, The Hockey Company vytvorila nové brankársku výstroj pod názvom CCM.

V roku 2015 The Hockey Company prestala vyrábať hokejovú vystroj pod značkou RBK a začala používať doterajší názov a to CCM.

Viac informácií o značke nájdete tu

Produkty tejto značky nájdete na našom eshope. Ktorú značku 2 gigantov preferujete vy? Bauer alebo CCM? Napíšte nám :)